GAP

Anda risau untuk menyimpan emas di rumah? Duit simpanan bulanan sering habis dibelanja? Ingin menyediakan tabungan pendidikan anak?

Ini adalah antara persoalan yang bermain di minda semua. Dengan adanya akaun simpanan emas ini, kita tidak perlu menyimpan emas ini di rumah tetapi boleh keluarkan saat memerlukannya. ada 18 cawangan Public Gold seluruh negara termasuk Singapore dan Indonesia. Proses jual beli 24 jam dan 7 hari seminggu. Tiada charge simpanan. Mana ada lagi institusi yang provide service macam ni kan? Jadi kita boleh dapatkan emas serendah 1 gram hingga 1 kg dengan menggunakan Akaun Emas GAP.

GAP, Gold Accumulation Program atau Program Pengumpulan Emas adalah salah satu cara untuk kita menyimpan emas tetapi bermula dengan modal yang sangat minima iaitu RM100.00 sahaja atau 1 gram emas. Nilai ini perlu disemak dari website http://www.publicgold.com.my

publicgold

Kelebihan

Kelebihan GAP adalah kita hanya perlu tambah simpanan dan boleh keluarkan emas fizikal mengikut saiz yang kita mahu berdasarkan baki akaun kita. Boleh ambil dalam bentuk Dinar Emas atau Gold Bar. Syarat pengeluaran akaun GAP adalah kita perlu tinggalkan 1 gram di dalam akaun supaya akaun kekal aktif. Sekiranya mahu menutup akaun, 1 gram ini boleh dikeluarkan. Namun akaun boleh dibuka semula dengan bayaran RM50 sahaja.

GAP

Contoh paparan akaun GAP

Berminat ingin menyertai lebih daripada ratus ribu pelanggan menyimpan di GAP dengan Public Gold. Kini adalah sangat mudah untuk mendaftar. Saya sediakan langkah-langkahnya di sini. Anda juga boleh ambil PDF file sebagai panduan akaun emas fizikal GAP dan mengenabkan bilangan gram. Contoh kiraan juga disediakan.

 1. Buat pembayaran ke akaun Public Gold – Maybank (5571 3923 8048) atau Public Bank (3167 52 0833). Letakkan ref: < No IC anda>, email recipient: gap@publicgold.com.my
 2. Whatsapp detail berikut kepada Public Gold 017-4866916 dan saya 011-15170122 dan attachkan sekali slip pembayaran anda:  *sekiranya ingin membuka akaun GAP untuk anak ikut (……)
  • Nama: (anak & penjaga)
  • IC: (anak & penjaga)
  • No HP:
  • Email: (email anak perlu lain dari penjaga, sila create 1 untuknya)
  • Jumlah Bank in:
  • Tarikh:
  • Masa:
  • Introducer: PG00096883 Mohd Shamsuri
   • **Tujuan introducer adalah untuk memudahkan saya membuat follow up apabila perlu.
 3. Tunggu email dari Public Gold dalam tempoh 2 hari bekerja. Anda akan peroleh PG code dan anda boleh Login di website Public Gold menggunakan IC sebagai password. Nanti boleh tukar password lain ya.
 4. Sekiranya dah sampai ke tahap ini, anda dah boleh mula membeli emas di GAP dan jual juga.

Seperti yang saya janjikan di awal penulisan, di sini saya sediakan panduan menggenabkan akaun GAP anda dan cara membeli emas. Sila rujuk disini cara-menambah-simpanan-emas-di-akaun-gap-dan-genabkan-simpanan

Selamat melabur dan menyimpan emas. 🙂

 

Sila Klik >>GAP PATUH SHARIAH

😃+