Sebelum buat belian emas pertama kali dengan Public Gold, anda disarankan untuk mencari dealer/ejen Public Gold yang anda percayai sebagai Introducer.

Dalam Public Gold, sesiapa yang memperkenalkan kita kepada Public Gold dipanggil “INTRODUCER“. Sebelum daftar dan buat belian emas, carilah introducer yang aktif. Amatlah kasihan jika anda berdaftar di bawah dealer yang hangat-hangat tahi ayam atau tidak serius kerana dikhuatiri anda tidak akan mendapat bimbingan yang sepatutnya.

Dealer/Introducer yang baik, secara tidak langsung juga dapat memberi kesan yang baik kepada pelaburan emas seseorang itu. Oleh itu, apakah ciri-ciri dan peranan sesorang Dealer itu?

1: Khidmat percuma. Tak perlu bayar sesen pun untuk dapatkan Introducer

2: Sentiasa mendapat tips dan nasihat berterusan dari semasa ke semasa. Tanpa Introducer/Dealer, anda mungkin ketinggalan daripada mendapat berita atau promosi emas terkini.

3: Pemudahcara dalam urusan jual beli kerana dealer/introducer lebih faham dan tahu apa yang perlu dibuat jika ada sebarang masalah yang timbul

4: Khidmat hingga ke akhir hayat. Sama ada Dealer/Introducer yang ‘pergi’ dahulu atau anda yang ‘pergi’ dahulu.

Tiada masalah jika anda tidak mahu pilih atau tiada Introducer. Harga belian emas tetap sama, cuma pada pendapat saya, satu kerugian besar kalau beli emas Public Gold tanpa introducer yang boleh kita jadikan rujukan. Sama seperti lahir ke dunia tanpa ibu bapa sebagai mentor dan panduan.

Oleh itu, jika anda nak letak nama saya sebagai introducer, gunakan kod saya PG 00096883 Mohd Shamsuri Mat Hassan semasa mendaftar dengan Public Gold.

Jika anda walk-in ke mana-mana cawangan Public Gold untuk membeli emas pertama kali, berikan sahaja kod dealer saya atau no handphone. Sesiapa pun boleh letakkan nama saya sebagai introducer TANPA perlu minta kebenaran. Apa yang penting, lepas buat belian atau mendaftar, hantar whatsapp/sms ke 011 – 1517 0122 untuk makluman dan rekod saya.

 

Mohd Shamsuri
Public Gold Authorized Dealer
PG 00096883
011 – 1517 0122 ∫∫ WhatsApp

 

😃+