mohdshamsuri.com

Public Gold Dealer Code PG00096883

Hi, Join our Gold Accumulation Program Today!

It does not matter how much you put aside every month. The important thing is you start doing it NOW, and make it consistent.

Emas Public Gold

Memperkenalkan produk Emas Public Gold yang terlajak laris dan terlajak murah. Produk Public Gold terdiri daripada Bar Gold serendah 0.5g, syiling emas(dinar) serendah 1/2 dinar dan pelbagai barang kemas Aurora Italia.Urus niaga disahkan Patuh Shariah oleh Amanie Advisors.

KENAPA PERLU MEMILIH EMAS PABLIC GOLD

Produk Emas keluaran Public gold dihasilkan daripada Emas bermutu tinggi terus dari kilang, timbangan yang mencukupi dan disahkan ketulenannya. Emas Public Gold juga mudah diterima pajak dikebanyakan Ar-Rahnu di Malaysia.

BAGAIMANA NAK MEMULAKAN SIMPANAN EMAS

Jika anda tidak mempunyai modal yang besar, anda boleh bermula dengan membeli gold bar Public Gold seberat 0.5 gram/1gram LBMA series atau syiling emas(dinar) public Gold seberat 1/2 dinar. Seperti orang tua katakan sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Oleh itu, cuba kita mulakan simpanan emas sedikit-sedikit. Jadikan simpinan emas sebagai satu pelaburan jangka panjang. Kalau ikutkan keadaan sekarang nilai RM tidak berapa stabil dimamah inflasi saban tahun, ini adalah masa terbaik untuk kita mula berjinak dengan menyimpan emas. Dijamin selamat dan kalis inflasi.

 

* Semua produk LBMA GST dikecualikan. 
* London Bullion Market Association (LBMA)

GOLD ACCUMULATION PROGRAM (GAP)

Nak simpan emas, tapi takut nak simpan sendiri & bajet kecil. Nak sewa safe deposit box pun bukan mudah untuk sesetengah tempat. Jadi masalah tempat simpan selalu jadi ‘penghalang’ untuk sesetengah orang mula menyimpan emas. Masalah kedua, nak beli emas tapi modal kecil. Bajet cuma sekitar RM100 – RM200 sebulan.

Alhamdulillah, lepas memerhati masalah ini, Public Gold melangkah setapak lagi dengan melancarkan produk terbaharu yang dinamakan Gold Accumulation Program (GAP). GAP sebenarnya nak bantu lebih ramai orang memulakan simpanan emas dengan cara yang lebih mudah. Selesai masalah kat mana nak simpan, dan selesai masalah bajet kecil untuk bermula.

Program GAP Seperti “Akaun Emas Fizikal”

GAP tersebut saya nampak lebih kurang Akaun Emas . Kita boleh beli emas, dan Public Gold simpankan emas untuk kita secara percuma. Bila-bila masa nak keluarkan emas tu, kita boleh keluarkan serendah 1 gram , kita boleh mula walaupun dengan bajet 1 gram.

Kita ambik contoh DUIT.

Duit ada dlm poket kita utk belanja dan juga ada dlm akaun bank utk simpanan kita, betul?

Duit dlm poket tu adalah duit fizikal.
Duit dlm bank pula adalah duit maya tetapi bila dikeluarkan, ia tetap jadi fizikal cuma bank bantu simpankan sementara utk kita je..

Begitu jugalah dengan belian emas fizikal dan akaun emas GAP.

Kita beli emas dan pegang sendiri itu dinamakan belian terus emas fizikal.

Kita beli emas dan Public Gold bantu simpankan terus dlm peti simpanan itu dinamakan belian secara akaun GAP. Belian emas cara ini akan diconvertkan dlm bentuk akaun bagi memudahkan kita memantau jumlah belian yg telah dibuat dan dikumpul. Walaupun nampak seperti akaun emas, tetapi ia tetap dlm btk fizikal bila kita buat pengeluaran dr akaun emas GAP kita tu tadi.

Boleh faham?

Cara beli sahaja yang berbeza, tetapi outputnya tetap sama iaitu SEMUANYA ADALAH EMAS FIZIKAL!

Saya amat suka dengan belian secara akaun emas GAP. Kenapa?
Sebab utama adalah saya boleh buat belian secara sikit2, ansur2, kadang2, jarang2 dan dpt disimpan terus dlm btk akaun. Yang paling best adalah KADAR SPREADNYA FLOATING IKUT JUMLAH GRAM TERKUMPUL.
Cthnya:
Katakan saya mula simpan 1gram emas, spreadnya 8%, then tambah pun tambah punya tambah jadilah 20gram, maka spread emas saya sudah berkurang kpd 7%. Dan sehinggalah tersimpan sebanyak 250g, spread emas saya terus mengecil menjadi 4.5%. MAKIN KECIL SPREAD MAKIN CEPAT SAYA DAPAT UNTUNG!

Kemudahan Gold Accumulation Program ( GAP ) Public Gold

  • Secara ringkasnya, ini kemudahan GAP Public Gold untuk penyimpan emas:
  • Boleh beli emas ketulenan 999.9 dengan bajet minimum 1 gram ( tiada komitmen nak beli/jual – boleh ikut kemampuan/masa anda ).
  • Simpan emas dengan Public Gold secara percuma! Tiada yuran simpanan dikenakan.
  • Boleh tambah simpanan emas dengan gandaan 1 gram pada bila-bila masa.
  • Boleh keluarkan emas fizikal (gold bar 999.9) serendah 1 gram di mana-mana 18 cawangan Public Gold seluruh Malaysia tanpa had.
  • Tiada syarat wajib tinggalkan baki minimum. Boleh keluarkan semua emas yang kita simpan tu pada bila-bila masa.
    Uruniaga 24 jam sehari, 365 hari setahun. Boleh beli secara online, dan jual pun secara online.
  • Setiap pengeluaran emas fizikal di cawangan luar Penang akan dikenakan caj “transportation cost” / gold premium sebagaimana beli emas fizikal Public Gold yang lain. Kalau tak keluarkan emas tu secara fizikal, tak ada transportion cost dikenakan.

Siapa Yang Bermanfaat Dengan GAP?

Saya nampak, GAP Public Gold ni sangat bermanfaat bagi siapa yang:

  • Nak mulakan simpanan emas, tapi bajet kecil.
  • Nak simpan emas, tapi risau nak simpan sendiri.
  • Nak beli emas Public Gold, tapi menetap di overseas atau tinggal di tempat yang jauh dari pejabat Public Gold.
  • Nak beli emas secara konsisten dengan bajet sekitar RM100 – RM200 sebulan. Mungkin boleh jadi alternatif simpanan masa depan anak-anak dengan bajet RM100 – RM200 sebulan setiap anak.

Sekiranya anda masih kurang jelas dengan produk ini, anda boleh menghubungi kami melalui Whatsapp 011-1517 0122 / mohdshamsuri.wasap.my. Kami akan jelaskan dengan lebih terperinci dan kami juga akan membantu anda untuk membuat perdaftaran akaun emas fizikal Public Gold.

Sekiranya anda bersedia dan berminat untuk membuat pendaftaran akaun emas PG, anda boleh klik Daftar Sekarang dibawah.

**Untuk makluman anda, Laman web ini adalah laman web rujukkan untuk memudahkan anda memahami produk PUBLIC GOLD. Anda boleh kunjungi laman web rasmi Public Gold di publicgold.com.my.

[1] BELIAN BIASA – Beli dan terus dapat emas, bayar secara online, dan ambil emas di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk daftar percuma dan order secara online, atau terus beli di cawangan Public Gold dan beritahu nama Mohd Shamsuri, kod dealer PG00096883 sebagai INTRODUCER untuk dapatkan bimbingan daripada saya selepas belian.

[2] AKAUN EMAS GAP – Beli dan simpan dengan Public Gold secara percuma, minimum 1 gram. Kumpul sedikit demi sedikit, dan boleh keluar emas itu (untuk disimpan sendiri) pada bila-bila masa di cawangan Public Gold terdekat. KLIK untuk maklumat lanjut tentang Akaun Emas GAP.

Untuk pembelian pertama, ikut langkah di bawah:

(a) Masukkan Duit

Bank-in / online transfer / ATM transfer duit ke akaun atas nama Public Gold Marketing Sdn. Bhd. di bawah berdasarkan harga per gram GAP harian di www.publicgold.com.my:

♢ 5571 3923 8048 (Maybank) (GAP)
♢ 5071 3410 4563 (Maybank)
♢ 3167 52 0833 (Public Bank)

(b) Wassap Maklumat Belian

Wassap maklumat di bawah dan attach slip bayaran ke nombor handphone Public Gold di +6011-1517 0122:

¤ Nama Penuh
¤ No. Kad Pengenalan
¤ No. Telefon
¤ Email
¤ Jumlah Bayaran
¤ Tarikh dan Masa Bayaran
¤ Introducer : PG00096883 Mohd Shamsuri

(c) Semak GAP Statement

Tunggu Public Gold proses dalam masa 2 hari bekerja. Kalau dah terima email USERNAME, login website untuk semak GAP Statement selepas 2 HARI BEKERJA. Gunakan nombor Kad Pengenalan 12 digit sebagai PASSWORD.

Apa-apa persoalan, wassap saya +6011-1517 0122 (Shamsuri) mohdshamsuri.wasap.my

GOLD BAR 5 GRAM 999 LBMA.

Ini gold bar 5 gram.

Ia adalah emas 999 dan diiktiraf oleh London Bullion Market Association (LBMA). Oleh sebab itu ia dikecualikan dari cukai GST sebanyak 6%.

Ada beberapa cara anda boleh mendapatkan gold bar 5 gram ini :

  1. Belian terus dengan bayaran harga cash and carry.
  2. Belian terus dengan bayaran ansuran sebanyak 4 kali dalam masa 3 bulan.
  3. Belian secara Gold Accumulation Program (GAP). Cara ini adalah terbaik dan termurah.

GOLD BAR 10 GRAM 999 LBMA.

Ini gold bar 10 gram.

Ia adalah emas 999 dan diiktiraf oleh London Bullion Market Association (LBMA). Oleh itu ia dikecualikan daripada cukai GST sebanyak 6%.

Ada 3 cara untuk membeli gold bar ini :

  1. Belian dengan bayaran penuh.
  2. Belian dengan bayaran ansuran mudah 4 kali bayaran dalam masa 3 bulan.
  3. Belian secara Gold Accumulation Program atau GAP.

GOLD BAR 20 GRAM 999 LBMA.

Ini gold bar 20 gram.

Ia adalah emas 999 dan diiktiraf oleh London Bullion Market Association (LBMA). Oleh sebab itu ia dikecualikan dari cukai GST sebanyak 6%.

Ada beberapa cara untuk mendapatnya gold bar ini.

  1. Belian dengan bayaran penuh.
  2. Belian dengan bayaran ansuran 4 kali bayar dalam masa 3 bulan.
  3. Belian melalui Gold Accumulation Program (GAP).

GOLD BAR 50 GRAM 999 LBMA.

Ini gold bar 50 gram.

Ia adalah emas 999 dan diiktiraf oleh London Bullion Market Association (LBMA). Oleh sebab itu ia dikecualikan dari cukai GST sebanyak 6%.

Ada beberapa cara untuk mendapatnya gold bar ini.

  1. Belian dengan bayaran penuh.
  2. Belian dengan bayaran ansuran 4 kali bayar dalam masa 3 bulan.(Sekiranya harga bawah 10k)
  3. Belian melalui Gold Accumulation Program (GAP).

CAST BAR 250 GRAM 999 LBMA.

Ini ialah cast bar 250 gram yang tiada sarung.

Ini adalah emas 999 dan diiktiraf oleh London Bullion Market Association (LBMA). Oleh kerana itu ia tidak dikenakan cukai GST sebanyak 6%.

Ada beberapa cara untuk memiliki cast bar ini.

  1. Belian dengan bayaran penuh.
  2. Belian dengan bayaran ansuran sebanyak 4 kali.
  3. Belian dengan bayaran ansuran sebanyak 10 kali.(Sekiranya harga atas 10k)
  4. Belian secara Gold Accumulation Program (GAP).

GOLD 1 DINAR 4.25 GRAM 999 LBMA.

Ini gold 1 Dinar 4.25 gram.

Ia adalah emas 999 dan diiktiraf oleh London Bullion Market Association (LBMA). Oleh sebab itu ia dikecualikan dari cukai GST sebanyak 6%.

Ada beberapa cara untuk mendapatnya gold bar ini.

  1. Belian dengan bayaran penuh.
  2. Belian dengan bayaran ansuran 4 kali bayar dalam masa 3 bulan.
  3. Belian melalui Gold Accumulation Program (GAP).

GOLD BAR 1 GRAM 999 LBMA.

Ini gold bar 1 gram.

Ia adalah emas 999 dan diiktiraf oleh London Bullion Market Association (LBMA). Oleh sebab itu ia dikecualikan dari cukai GST sebanyak 6%.

Ada beberapa cara anda boleh mendapatkan gold bar 1 gram ini :

  1. Belian terus dengan bayaran harga cash and carry.
  2. Belian secara Gold Accumulation Program (GAP). Cara ini adalah terbaik dan termurah.

GOLD BAR 0.5 GRAM 999 LBMA.

Ini gold bar 0.5 gram.

Ia adalah emas 999 dan diiktiraf oleh London Bullion Market Association (LBMA). Oleh sebab itu ia dikecualikan dari cukai GST sebanyak 6%.

Ada beberapa cara anda boleh mendapatkan gold bar 0.5 gram ini :

  1. Belian terus dengan bayaran harga cash and carry.
  2. Belian secara Gold Accumulation Program (GAP). Cara ini adalah terbaik dan termurah.

CAST BAR 100 GRAM 999 LBMA.

Ini ialah cast bar 100 gram yang tiada sarung.

Ini adalah emas 999 dan diiktiraf oleh London Bullion Market Association (LBMA). Oleh kerana itu ia tidak dikenakan cukai GST sebanyak 6%.

Ada beberapa cara untuk memiliki cast bar ini.

  1. Belian dengan bayaran penuh.
  2. Belian dengan bayaran ansuran sebanyak 4 kali.
  3. Belian dengan bayaran ansuran sebanyak 10 kali.(Sekiranya harga atas 10k)
  4. Belian secara Gold Accumulation Program (GAP).

GOLD 10 DINAR 42.5 GRAM 999 LBMA.

Ini gold 10 Dinar 42.5 gram.

Ia adalah emas 999 dan diiktiraf oleh London Bullion Market Association (LBMA). Oleh sebab itu ia dikecualikan dari cukai GST sebanyak 6%.

Ada beberapa cara untuk mendapatnya gold bar ini.

  1. Belian dengan bayaran penuh.
  2. Belian dengan bayaran ansuran 4 kali bayar dalam masa 3 bulan.
  3. Belian melalui Gold Accumulation Program (GAP).

GOLD 5 DINAR 21.25 GRAM 999 LBMA.

Ini gold 5 Dinar 21.25 gram.

Ia adalah emas 999 dan diiktiraf oleh London Bullion Market Association (LBMA). Oleh sebab itu ia dikecualikan dari cukai GST sebanyak 6%.

Ada beberapa cara untuk mendapatnya gold bar ini.

  1. Belian dengan bayaran penuh.
  2. Belian dengan bayaran ansuran 4 kali bayar dalam masa 3 bulan.
  3. Belian melalui Gold Accumulation Program (GAP).

GOLD 1/2 DINAR 2.125 GRAM 999 LBMA.

Ini gold 1/2 Dinar 2.125 gram.

Ia adalah emas 999 dan diiktiraf oleh London Bullion Market Association (LBMA). Oleh sebab itu ia dikecualikan dari cukai GST sebanyak 6%.

Ada beberapa cara untuk mendapatnya gold bar ini.

  1. Belian dengan bayaran penuh.
  2. Belian dengan bayaran ansuran 4 kali bayar dalam masa 3 bulan.
  3. Belian melalui Gold Accumulation Program (GAP).